Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти потвърди, че отборът е готов да преговаря с ПСЖ за продажбата на нападателя. Новият треньор на парижани Маурисио Почетино харесва италианския нападател и иска да го задържи в състава, особено след впечатляващото представяне и отбелязаните девет гола в 17 мача в Лига 1 и Шампионска лига.

Смята се, че „карамелите“ искат нападателя да се завърне в Ангиля, въпреки че парижани са готови да предложат за неговите услуги около 31 милиона паунда.

Анчелоти обаче заяви, че отборът е готов да седне на преговори с колегите си от ПСЖ.

„Готови сме да говорим за сделка за Мойс Кийн. Отворени сме за преговори, ако ПСЖ иска да подпише с него. Мисля, че в първо трябва да се вгледаме в желанието на играча. Ако иска да остане в ПСЖ, тогава, разбира се, двата клуба трябва да седнат на масата, за да говорят за това. В момента се справя наистина добре, така че ако ПСЖ го иска, те трябва да преговарят с нас“, заяви Анчелоти на пресконференцията си преди днешната победа над Родъръм за ФА Къп.

Бившият играч на Ювентус пристигна при „карамелите“ през лятото на 2019-а срещу 27 милиона паунда, но не впечатли с изявите си и отбеляза едва четири попадения в 37 мача за английския тим. Той има договор с тима от "Гудисън Парк" до лятото на 2024 година.