Мениджърът на Евертън Сам Алърдайс отново подчерта, че няма никакви проблеми с присъствието на Уейн Рууни в своя тим. В същото време наставникът на „карамелите” отчете, че постоянното внимание, с което на Острова даряват темата, я превръща в по-специален случай.

32-годишния Рууни се завърна на „Гудисън Парк” преди началото на сезона, след като стана ненужен в Манчестър Юнайтед под ръководството на Жозе Моуриньо. Кампанията дотук беше на приливи и отливи за него, като напоследък се появиха знаци и информации за нещо като конфликт на авторитети между него и треньора.

Размахват голямата метла в Евертън

Най-често Рууни реагира гневно, когато Големия Сам го сменя в хода на мачовете. Медиите в страната още помнят колко ядно реагира голмайстор №1 на Англия за всички времена при изваждането му от игра в градското дерби срещу Ливърпул.

„Дали искам Рууни да остане в отбора за следващия сезон? Да. Има слухове, че Уейн може да отиде да играе в чужбина – Китай или САЩ, но ние няма да разберем, докато Уейн и неговият агент не се свържат с нас и не кажат какво иска той”, коментира Алърдайс.

Евертън разкарва Рууни през лятото

„В момента той е фен на Евертън и играч на Евертън, така че не бих счел, че се готви нещо. Ще трябва да стане нещо голямо, за да си тръгне той от Евертън.”

„Не съм имал проблеми от самото начало с Рууни, но пък сагата около него продължава, нали така? Сблъсквал съм с нея за кратко, докато водех Англия. „Защо Уейн Рууни прави това, защо онова?” Уейн в ежедневния си живот обича футбола, не е пропуснал и една тренировка и иска да играе като всеки друг. Заради това кой е той винаги има повече внимание към езика на тялото му, към играта му  и към това, което не прави”, добави Алърдайс.