Нападателят на Барселона Пако Алкасер действително иска да бъде продаден преди затварянето на летния трансферен прозорец, но не се интересува от Борусия Дортмунд. Валенсианецът държи да си намери друг тим в Ла Лига.

Очакваше се пропадналият трансфер на Антоан Гризман при „блаугранас” да окаже благотворно влияние върху бъдещето на играчи като Алкасер и Усман Дембеле. Французинът вече демонстрира повече увереност и показва, че може да се наложи в състава на Ернесто Валверде. За 24-годишния испанец явно се очертаваше още един сезон, в който да бъде резерва на Луис Суарес и той нямаше да има нищо против.

Изглежда обаче Валверде има други планове, тъй като в летните контроли и първите официални мачове показа, че предпочита младия Мунир Ел Хадади като алтернатива за върха на атаката. Така след 2 сезона на „Камп Ноу” Алкасер изглежда най-сетне ще премине в друг тим.

По принцип Барселона не смята да се разделя с него за по-малко от 30 милиона евро, а сумата едва ли е по вкуса на повечето кандидати. Затова изглежда най-логично острието да бъде преотстъпен.

Борусия Дортмунд вече проучи обстановката, но истината е, че Алкасер предпочита да остане в Ла Лига. Така вариантите му към този момент се свеждат до Алавес и Бетис.

През миналия сезон Алкасер изигра 996 минути в рамките на 23 участия, като реализира 7 гола за каталунците.

Още по темата:

Дортмунд посяга към играч на Барселона

Стрелец на Барселона иска трансфер час по-скоро