Нападателят Алексис Санчес, който стана свободен агент на 1 юли, иска да се завърне в Олимпик Марсилия, съобщава L’Équipe. Изданието пише, че новият мениджър на ОМ - Роберто Де Дзерби, вече е говорил с бившия нападател на Барселона, Арсенал и Манчестър Юнайтед относно негово завръщане на „Велодром“. Самият Санчес има интерес към възможността отново да облече екипа на Марсилия.

Съществуват обаче пречки преди евентуалното сключване на сделка, най-вече във финансово естество. Причина за това е, че френският гранд може да не успее да си позволи да има едновременно и Санчес, и Пиер-Емерик Обамеянг. Тъй като габонският нападател все още е в клуба, въпреки интереса от страна на Саудитска Арабия, самото му присъствие затруднява всяка сделка.

Първият клуб на Санчес в Европа – Удинезе, също се интересува от чилиеца.

Санчес игра за Марсилия през сезон 2022-23. Той отбеляза 18 гола и направи 3 асистенции в 44 мача. Чилийският нападател изкара миналия сезон в италианския шампион Интер Милано, където реализира 4 попадения и 5 асистенции в 33 двубоя.

Алексис Санчес е бивш играч на Арсенал, Манчестър Юнайтед, Барселона, Удинезе, Коло Коло и Ривър Плейт.   Нападателят има 166 мача и 51 гола за националния отбор на Чили след дебюта си през 2006 година.