Бившият футболист на Арсенал Алекс Сонг призна, че е напуснал „артилеристите“ и е избрал Барселона заради парите и изобщо не му е пукало за времето прекарано на „Камп Ноу“. 32-годишният камерунец прекара седем сезона с лондончани, като изигра над 200 мача за тима на Арсен Венгер.

Сонг премина в Барса за 15 милиона паунда през лятото на 2012 година, но взе участие в само 65 пъти за испанския клуб за четири години. Халфът признава, че е бил небрежен с разходите си по времето, когато е бил в Арсенал и когато от Барселона са му предложи договор за много пари, не се е поколебал нито за секунда.

„Повечето футболисти живеят доста отвъд своите възможности. Осем години бях в Арсенал, но започнах да печеля добре в последните четири години “, каза Сонг в интервю в „Instagram“ с Паскал Сиакам.

„Това беше, защото заплатата ми се повиши много, но също така и, защото разбрах какъв прахосник бях. Когато за първи път се присъединих към тях, получавах 15 000 британски лири седмично. Бях млад и бях в екстаз. Исках да се докажа пред големите момчета. Можех да пазарувам където си поискам и да прекарвам луди нощи. Отивах да тренирам и виждах Тиери Хенри - Краля - да се появява в абсурдно скъпа кола. Казах си, че искам същата кола на всяка цена. Отидох в автокъщата, подписах документите и се уредих да го платя на изплащане - и така имах същата кола като Краля. Но се кълна, че трябваше да върна колата обратно след два месеца. Всичките ми пари отиваха за бензин. Казах им: „Дайте ми Тойота - този автомобил е твърде скъп за мен “. Когато отидох на следващата тренировка, Тиери ме попита: „Къде е колата ти, синко?“ Казах му, че е прекалено скъпа за мен. През цялото си време в Арсенал не успях дори да спестя 100 000 паунда, докато хората мислеха, че трябва да съм милионер“, разказа камерунецът.

„Когато Барселона ми предложи договор и видях колко ще спечеля, изобщо и не помислих. Чувствах, че жена ми и децата ми трябва да имат комфортен живот, след като кариерата ми приключи. Срещнах се със спортния директор на Барса и той ми каза, че няма да получа много игрово време. Но изобщо не ми пукаше, знаех, че сега ще стана милионер. Винаги казвам, че 20-годишен, който кара Ферари, е беден човек, тъй като на тази възраст все още не е постигнал нищо. Но мъж на 50, който кара Бентли, е човек, който трябва да бъде уважаван“, каза още Алекс Сонг.