Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е останал изключително разочарован и бесен на шефовете на клуба заради продажбата на суперзвездата Кристиано Роналдо на Манчестър Юнайтед. Както е известно, португалецът се завърна на „Олд Трафорд“ миналия петък за сумата от 15 милиона евро, плюс още 8 под формата на различни бонуси.

Това обаче е вбесило Алегри, който е останал шокиран от това решение на ръководството, твърди „Il Giornale“. Наставникът е ядосан на президента Андреа Аниели и на спортния директор Федерико Керубин, че са осъществили тази продажба без да поискат неговото мнение по въпроса. Той е казал на шефовете, че не е очаквал подобен ход от тяхна страна, когато се е съгласил отново да поеме отбора. Специалистът е правел плановете си с Кристиано Роналдо, който трябваше да е главната фигура, около която да се гради играта на тима.

Сега Алегри е поставен в доста трудна ситуация. От него се иска да върне тима на върха в Серия А, но без да разчита на основния голмайстор от последните сезони. Миналата кампания Роналдо бе реализатор №1 в Серия А с 29 гола.

Наставникът ще трябва да намери друг играч, който да компенсира за липсата на Роналдо. Юве си върна Мойс Кийн от Евертън, но едва ли може да възлага толкова голяма отговорност на 21-годишния талант.

Още по-голям проблем е, че Ювентус не започна сезона никак добре, като след първите два кръга все още няма победа на сметката си - равенство 2:2 с Удинезе и загуба с 0:1 от Емполи. А веднага след паузата тимът влиза в доста тежък цикъл, като му предстои първо гостуване на Наполи, а след това домакинство на Милан, като междувременно стартира и новия сезон в Шампионската лига.