Бъдещето на Алваро Мората остава неясно. Нападателят тренира с Атлетико Мадрид, но шансовете да остане в тима не са големи. Най-логично изглежда испанският национал да се завърне в Ювентус, където игра като преотстъпен в последните два сезона.

“Бианконерите” не се възползваха от опцията да активират клаузата за откупуване на стойност 35 млн. евро, но това не означава, че са се отказали от Мората. 

Не е тайна, че Мората е любимец на Масимилиано Алегри. По информация на “Гадзета дело Спорт” наставникът на Юве е заявил пред шефовете на клуба, че иска на всяка цена да има нападателя в състава си. Атлетико търси около 20 млн. евро, но не е изключено двете страни да се споразумеят за ново отдаване под наем. 

В трансферната листа на “дюшекчиите” освен Мората е и Саул, който не успя да се наложи в Челси. Ако един от двамата бъде продаден, Атлетико веднага ще отправи оферта за халфа на Валенсия Карлос Солер. 

Самият Мората няма нищо против да облече за трети път екипа на Ювентус. Той е ценен за Алегри с умението си да действа както на върха на атаката, така и по левия фланг в система 4-3-3.