"Суперагентът" Мино Райола е виновникът Марио Балотели все още да не е преминал в Олимпик Марсилия. Това твърди вестник "L'Equipe", който обвинява Райола в целенасочени лъжи с цел по-голяма комисионна за самия него.

Ница и Марсилия продължават преговорите за италианеца, но в тях има куп проблеми, които самият Райола създава с цел клиентът му да премине в друг отбор. От Марсилия са се споразумели за личните условия на играча, но не са съгласни да платят високата комисионна на Райола.

Според изданието, сагата е започнала още през март, когато Райола публично заяви, че Балотели ще бъде свободен агент през лятото. Неговите коментари обаче са били "целенасочени лъжи", които са разгневили Ница, тъй като всъщност 27-годишният нападател има още една година по договора си.

Адвокатът на Марсилия Александре Миале се е свързал с Ница през юни с питане за привличането на Балотели. В хода на разговора той е уточнил, че Райола е казал, че Балотели може да премине във всеки един отбор срещу 10 милиона евро. Марсилия обаче не може да си позволи да плати и трансферната сума, и заплатата на Балотели, и комисионната на Райола.

Така Балотели все още продължава да тренира с Ница като самият той пък е казал на съотборниците си, че трансферът се бави заради интерес от Пари Сен Жермен.