Тотнъм Хотспър възнамерява да привлече нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд през лятото. Именно в норвежеца от „шпорите” виждат идеалния заместник на евентуално напускащия Северен Лондон – Хари Кейн. Английският стрелец се твърди, че ще търси ново предизвикателство, където със сигурност ще печели повече трофеи, като спекулациите се засилиха след слабото представяне на Тотнъм досега през сезона.

Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед са спрягани за трансфер на 26-годиния Кейн, като това беше особено силен интензитет преди Кейн да се контузи през януари. Eurosport предава, че Тотнъм вече гледа за заместници на своята звезда, а именно Халанд е начело в трансферната листа.

Йерархията в Тотнъм вижда в норвежеца много сходни характеристики с Кейн, като Халанд впечатлява с мачовете си досега през сезона за Ред Бул Залцбуг и Борусия Дортмунд. Младият нападател има десет гола в осем мача за Шампионската лига през сезона и 12 общо в 11 мача за Дортмунд от януари досега.

Желанието на Тотнъм е да запази Кейн, но ако някой предложи 150 милиона паунда за него, то англичанинът ще бъде продаден. От тях ще бъдат заделени 68,5 млн. британски лири, колкото е откупуващата клауза за Халанд, за да бъде закупен той.

Тотнъм все пак ще има сериозна битка с Ман Юнайтед и Реал Мадрид, тъй като и тези два клуба се интересуват от младока.