Нидерландският шампион Аякс ще се опита да привлече под наем резервата в Тотнъм Стивън Бергвайн, ако мениджърът Антонио Конте реши, че няма да разчита на него. 24-годишното крило има едва 13 минути футбол, откакто Конте пристигна на стадион „Тотнъм Хотспър“ миналия месец.

Той е един от няколкото играчи на „шпорите“, които изпаднаха в немилост след назначението на италианеца, сред които са още Деле Али, Танги Ндомбеле и Джо Родон.

Конте наскоро предупреди отбора си, че все още „прави своите оценки“ за тях преди отварянето на трансферния прозорец през януари, хвърляйки ръкавицата към тях след катастрофалното им поражение в Лигата на конференциите с 1:2 от словенския Мура.

Според „The ​​Times“, Аякс може да предложи на Бергвайн спасение от пейката на Тотнъм. Нидерландското крило, който премина в западен Лондон от ПСВ Айндховен през януари 2020 година, се твърди, че е в радара на Ерик тен Хаг за през зимния пазар.

Бергвайн не е започнал като титуляр в нито един мач под ръководството на Конте, като се появи от пейката само в последните мачове във Висшата лига срещу Брентфорд и Норич, като дори не успя да попадне в състава за Мура.

Италианският наставник на Тотнъм предпочита да използва Лукас Моура, Хари Кейн и Хюн-мин Сон в предни позиции и не смята да променя това в обозримо бъдеще. Поради тази причина Бергвайн може да настоява за трансфер, когато дойде януари, а Аякс се интересува да го вземе първоначално под наем.