Агентът на Ромелу Лукаку – Федерико Пасторело, разкри, че играчът винаги е мечтал да играе за Интер, но Пауло Дибала е отказал да премине от Ювентус в Манчестър Юнайтед и това е било решаващо. „Това бе най-голямата сделка в моята кариера”. Лукаку потвърди през миналата седмица, че двата италиански клуба са били в „битка” за него, като и Интер, и Ювентус, са предлагали по 65 милиона евро за него.

„Ромелу искаше да напусне Висшата лига. Той се нуждае от любов, а това прави разликата. Отиде в Интер и видя каква е разликата от Англия и Ювентус. „Бианконерите” са по-добрият отбор и много щяха да бъдат доволни той да отиде там, но Интер е повратна точка за исканите от него нещо. Той веднага бе заобикнат от привържениците. Липсата на договорка между Дибала и Манчестър Юнайтед бе решаващо за избора на Лукаку да отиде в Интер. Без съмнение, това е най-голямата сделка в моята кариера. Форсирахме Юнайтед да продаде нападателя. Президентът на Интер и треньорът Конте бяха важна част от бъдещата сделка, за да стане този трансфер”, призна Пасторело.

Пасторело призна и за друга много трудна договорка с негов агент, след като каза, че преговорите между Лацио и Ювентус за Щефан Лихтщайнер са продължили цели четири месеца.