Агентът на Оливие Жиру разкритикува публично мениджъра на Челси Франк Лампард заради „несправедливото“ отношение към нападателя. 34-годишният Жиру започна едва в един мач за „сините“ през този сезон.

Неговият агент, Майкъл Мануело, не вярва, че Жиру заслужава да бъде резерва на Тами Ейбрахам.

„С Оливие Жиру и без новите играчи, Челси взе 18 точки от девет мача. Тези 18 точки бяха събрани, когато Оливие беше титуляр в седем от тях. Тогава Челси вкара 18 гола. От началото на сезона Челси изигра осем мача, вкара 22 гола и взе 15 точки. Така че, ако спечелят следващия си мач, ще се изравнят с това, което Оливие направи миналата година. Не е същото обаче да играете с (Хаким) Зиеш, Хавертц, Вернер, отколкото да играете без тях. Затова трябва да разгледаме ситуацията по друг начин. Но в същото време сте слепи, ако не видите, че Франк Лампард е решил да постави Тами Ейбрахам пред него. Не е честно, когато погледнете какво направи Оливие в края на миналия сезон. Но това е неговият избор“, заяви Мануело пред „Foot Mercato“.

Запитан за бъдещето на Жиру, агентът му добави:

„Нещата се случиха през последните пет месеца. Не можем просто да погледнем последните два месеца и да забравим за трите години, които той даде на клуба. Но трябва да сме честни и, ако това продължи, ще трябва да обмислим ситуацията“.

Смята се, че Жиру ще напусне Челси през януари, като сред най-сериозните кандидати за неговия подпис са Интер, Олимпик Марсилия и Уест Хем.