Агентът на крилото Хесус Фернандес Саенс-Сусо се е срещнал с Челси тази седмица, за да обсъди евентуалния трансфер на клиента си в английския тим.

Испанският национал и бивш играч на Ливърпул изглежда почти сигурно ще бъде продаден от Милан, за да вкара малко свежи пари в касата на клуба, който отскоро се сдоби с нов собственик. 24-годишният играч бе силно свързван с трансфер в посока Наполи, докато там треньор беше Маурицио Сари.

В следващите часове италианецът най-вероятно ще бъде обявен за новия мениджър на Челси, така че има логика в потенциална сделка за Сусо. Неговият агент Алесандро Лучи е бил забелязан в Лондон във вторник, когато е провел среща с представители на „сините”. Лучи също така е агент на настоящия футболист на англичаните Давиде Дзапакоста.

Милан е със статут на изхвърлен от евротурнирите тим за сезон 2018/2019 заради нарушения на наложения от УЕФА Финансов феърплей. В момента собственик на „росонерите” е американският хедж фонд „Елиът Мениджмънт”, след като доскорошният такъв Йонхон Ли просрочи вноските по заема, който изтегли от финансовата организация. Ако американците решат, че трябва да се продават играчи, то Сусо е в първи списъка заради клаузата си на стойност 40 милиона евро. Това би била страхотна сделка, като се има предвид, че играчът пристигна през януари 2015-а от Ливърпул срещу само 1,3 милиона евро.

Още по темата:

Милан търси спешно пари, предложи Сусо на Реал Мадрид

Атлетико пренебрегна Сусо заради Лемар

Сусо: Отново бих играл в Ливърпул