Агентът на Мойсес Кайседо призна, че преминаване през лятото в Ливърпул щеше да бъде по-добро за клиента му, отколкото рекордната сделка, която той направи в Челси. Кайседо до последно преговаряше с двата клуба, но в крайна сметка той реши да подсили лондончани от Брайтън за 110 милиона паунда.

Челси искаше халфа още от януари, а Мануел Сиера призна, че е било много трудно да се откаже предложението от Ливърпул. „Когато Ливърпул дойде с тази оферта, замая Мойсес, както и мен. Но Челси винаги преговаряше с нас от първия момент. Те искаха час по-скоро тази сделка да се случи и изравниха офертата с тази на Ливърпул“, каза Сиера пред Futbol sin Cassette.

“Много е трудно, когато Юрген Клоп те поиска, след като ти е писал, а Ливърпул ти звъни. Говорим за нещо много голямо, един от най-големите отбори в света, по подобие на Челси. В момента този проект на Ливърпул е по-стабилен, а този на Челси е амбициозен за следващите години. Може би Ливърпул щеше да бъде по-сигурното нещо в този момент“, отсече Сиера.