Агентът на Ерлинг Халанд Рафаела Пимента е провела среща с Барселона, което може да е намек за бъдещето на нападателя. Кадри, заснети от испанското издание Jijantes, показват как спортния директор на каталунците Деко се среща с Пимента. Смята се, че именно бъдещето на Халанд е било обсъдено на сбирката.

23-годишният норвежец вече беше свързван с големия съперник на Барса – Реал Мадрид, но сега изглежда, че „Блауграна“ иска да привлече аса на Манчестър Сити. Халанд има договор с „гражданите“до 2027-а година и печели 375 000 паунда на седмица.

Според медиите в Испания, норвежецът има откупна клауза от 200 милиона евро в своя договор, която ще влезе в сила през лятото. Стойността на клаузата ще намалява през всеки трансферен прозорец след 2024-а година до изтичането му. Твърди се, че „голямата мечта Халанд“ на президента на Барселона Жоан Лапорта е била една от дискусионните точки на срещата.

Пимента пое агенцията, оставена от Мино Райола след смъртта му през април 2022-а година. Халанд вкара пет гола при победата на Ман Сити с 6:2 над Лутън във ФА Къп. Той вече отбеляза 27 гола във всички турнири този сезон, което идва на фона на рекордната кампания с 52 попадения през миналия сезон.