Агентът на звездата на Рома - Николо Дзаниоло, в момента е в Лондон в опит да договори трансфера на своя клиент в Тотнъм, които са предпочитаната дестинация на италианеца.

В четвъртък беше съобщено, че Дзаниоло вече е приел, че няма да поднови договора си с Рома и е отворен към идеята да се премести в чужбина. Рома иска около 40 милиона евро, за да го продаде. „Вълците“ ще приемат и оферта за наем, която обаче ще включва задължение за неговото откупуване през лятото.

Журналистът на Calciomercato - Даниеле Лонго, съобщава, че агентът на Дзаниоло - Клаудио Вигорели, е в Лондон, за да помогне на клиента си да осигури трансфер този месец при „шпорите“. Агентът също така ще проведе разговори и с представители на Уест Хем, които също се интересуват от италианския национал.

Първоначалното предложение на „шпорите“ е било само за наем с опция да го откупят за постоянно, ако тимът се класира за Шампионската лига, но не и за исканата от Рома сума. Спортният директор на Тотнъм – Фабио Паратичи, винаги е бил почитател на качествата на Дзаниоло, но „вълците“ искат повече гаранции, особено от икономическа гледна точка.