Агентите на Единсон Кавани са основната причина за проваления трансфер на нападателя в Атлетико Мадрид, твърди испанският "АС". Уругваецът бе считан за почти сигурно попълнение на "дюшекчиите", след като ПСЖ прие офертата от 10 милиона евро, отправена от испанския клуб. 

Самият играч също имаше огромно желание да премине на "Уанда Метрополитано", но в крайна сметка сделката пропадна в последния момент.

Причината е, че агентита не играча са поискали от Атлетико да получат комисионна, равна на 10-те милиона, които клубът ще плати на ПСЖ. Това означава, че мадридчани е трябвало да платят двойна цена, за да си осигурят услугите на 32-годишния нападател. Именно това разгневило "дюшекчиите", които са решили да се откажат от сделката.

Така от Атлетико Мадрид са взели решение да се откажат изцяло от привличането на Кавани. Договорът на уругваеца с френския гранд изтича през лятото и той можеше да бъде привлечен като свободен агент след края на сезона, но мадридчани са решили, че няма да преговарят повече с мениджърите на нападателя.