Садио Мане трябва да помисли два пъти преди да поеме по стъпките на Филипе Коутиньо. По-рано през деня се появиха информации, че сенегалската звезда на Ливърпул може да премине в Реал Мадрид, като мърсисайдци планират да вземат Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен.

Легендата на „червените” – Джон Олдридж, обаче смята, че трансферът на Коутиньо в Барселона може да служи като барометър за Мане, чиято мечта е да спечели Златната топка. Според Олдридж кариерата на Мане ще тръгне надолу, ако реши да премине в един от испанските грандове.

„Не всеки, който напуска Ливърпул, се проваля. Вижте Рахийм Стърлинг в Манчестър Сити”, каза Олдридж пред Liverpool Echo.

„Чудесен пример е Филипе Коутиньо. Трансферът показа как всичко може да се обърка. Той беше в пика си, когато напусна Ливърпул, но след това всичко при него се срина. Какво повече искаше? Личеше си, че Ливърпул бе тръгнал и щеше да задмине игрово и двата испански гранда. Когато бях активен футболист, обичах да играя в Испания, особено в Барселона. Харесваше ми обстановката там, но Премиър лийг е най-доброто първенство в света. Окей, може би времето не е най-доброто, но Ливърпул сега е най-добрият футболен клуб на Земята”, констатира Олдридж.

„След като нещата вървят в правилната насока, то ти трябва да се насладиш. Сигурен съм, че Мане го прави в последните 24 месеца. В модерния футбол е така, че ако даден играч иска да напусне, то е много трудно да го задържиш. Мане не ми изглежда обаче от този тип хора. Когато съм говорил с него, винаги е бил много честен и не прилича на някой, който ще инициира такъв трансфер, както го направи Фернандо Торес. Ако отиде в Барселона, ще трябва да задмине Лео Меси… Мане може да спечели Златната топка, защото е чудесен играч. Има шансовете да го стори и в Ливърпул”, напомни Джон Олдридж.