Спекулациите за бъдещето на Давид де Хеа не стихват. Според тиражираните слухове испанският национал ще остави Манчестър Юнайтед от лятото и ще се присъедини към Реал Мадрид. Твърди се обаче, че „белите“ ще трябва да платят сериозна сума, за да осъществят сделката с манчестърци. Говори се за цифра от порядъка на 75 милиона евро.

Това е в пъти повече от сумата, която щяха да платят „кралете“ през 2015 година, когато бяха на път да се сдобият с Де Хеа. Трансферът обаче пропадна в последните часове.

Ако се стигне до развой, че роденият в Мадрид страж премине на „Сантиаго Бернабеу“ през лятото на 2017 година, и Реал плати въпросната цена, то трансферът ще бъде най-скъпият в историята за вратарска позиция.

Сайтът Fichajes.com събра десетте най-високоплатени трансфери на въпросния пост, а любопитен момент е, че сделката между Атлетико Мадрид и Юнайтед за Де Хеа през 2011 година попада в списъка.

Ето го и него:

10. Себастиан Фрей – Интер плаща 14 милиона евро на Кан през 1998 година, за да се сдобие с услугите на този играч.

9. Петър Чех – През 2015 година чехът преминава в градския съперник на Челси - Арсенал. За него „топчиите“ броят сума от 14 милиона евро.

8. Ян Облак – Атлетико Мадрид закупува правата на вратаря през 2014 година от Бенфика. „Дюшекчиите“ заплащат 16 милиона евро.

7. Анжело Перуци – Лацио набелязва вратаря и през 2000 година и предприема решителни стъпки, за да осъществи сделката с Интер. „Римските орли“ плащат 17 милиона евро на „нерадзурите“.

6. Анжело Перуци – През 1999 година италианският страж, който в този момент се състезава за Ювентус, е пожелан от Интер. За да го имат в състава си „нерадзурите“ броят 19 милиона евро.

5. Себастин Фрей – През 2001 година френският страж е пожелан от Парма. Правата му са собственост на Интер, който прибира 20 милиона евро при затварянето на трансфера.

4. Мануел Нойер – През 2011 година Байерн Мюнхен прави сериозна инвестиция в бъдещето, закупувайки родения през 1986 година вратар от Шалке 04. Баварците заплащат 25 милиона евро.

3. Давид де Хеа – Роденият през 1990 година вратар „грабва“ вниманието на Манчестър Юнайтед през 2011 година. Желанието на „червените дяволи“ да притежават в редиците си талантливия младок пък е увенчано с успех. През юни 2011 година той се озова на „Театъра на мечтите“, а манчестърци заплащат 25 милиона евро на Атлетико Мадрид, откъдето Де Хеа започва футболната си кариера.

2. Франческо Толдо – Преминаването на италианския страж от Фиорентина в Интер се оказва едно от най-скъпите във вратарската трансферна история. Според разпространените цифри „виолетовите“ прибират в клубната си каса 26.5 милиона евро.

1. Джанлуиджи Буфон – Със сигурност това е едно от най-изтъкнатите имена под рамката. От 2001 година насам Буфон брани цветовете на Ювентус, като дори на 39 години е еталон с изявите си. Именно през въпросната година той се озовава в „бианконерите“ от Парма, а сделката и до днес остава една от най-скъпите за футболист на тази позиция – 52.88 милиона евро.