Вратарят Тибо Куртоа е категоричен, че Реал Мадрид не се нуждае от зимни трансферни покупки, свързани с взимането на нов централен нападател. Докато Карим Бензема има 12 гола в Ла Лига досега, французинът се смята, че се нуждае от партньор, след като вторият по брой голове в „кралския клуб” е защитникът Серхио Рамос с три попадения.

След двата поредни хикса – срещу Барселона и Атлетик Билбао, в които нямаше голове, въпросителните продължиха за формата на Реал в нападение.

Все пак, Куртоа смята, че отборът не вкарва, тъй като „не му върви” и смята, че това ще се оправи в най-скоро време. „Имаме играчи, които могат да бележат. Лош късмет и добър отсреща вратар – това е положението сега. Нямам обяснение защо топката не иска да влезе във вратата, но вярвам в моите съотборници, че могат да бележат по всяко време. Карим е удивителен, вкарва много голове и винаги е вкарвал много. Не мисля, че е нужно да се купува нападател, тъй като вярвам в тима”, каза Куртоа пред медиите след равенството с Атлетик Билбао.

Реал има 33 гола в 18 мача през кампанията досега в Ла Лига.