Ерлинг Холанд е посетил Лайпциг и Борусия Дортмунд, засилвайки слуховете изпращащи го в друг клуб през зимата, съобщава Sky Sports.

19-годишният футболист, който бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед и Ливърпул, отиде първо в Лайпциг, преди да пътува до Дортмунд, който търси вариант на измъчвания от контузии нападател Пако Алкасер, но трансфер в Лайпциг изглежда по-вероятен.

Наставникът на заемащия втора позиция в Бундеслигата тим Юлиан Нагелсман, който е привърженик на Холанд, го вижда като идеален вариант за младия си състав, и играчът може да бъде привлечен от възможността да играе редом до друг млад талант в лицето на Тимо Вернер. Лайпциг се надява да убеди баща и син, че най-добре за развитието на норвежеца е работа с Нагелсман и спортният директор на клуба Ралф Рангник, преди да заиграе във водещ европейски гранд. Според Sky in Italy, шампионът на Серия А Ювентус е също заинтригуван от Холанд.

Имаше скаути от 40 различни европейски отбора на „Ред Бул Арена“ за сблъсъка на Залцбург с Ливърпул във вторник, като Sky Sports твърди, че повечето от тях са дошли, за да наблюдават изявите на 19-годишния талант. Холанд прикова вниманието на редица водещи европейски клубове, след като вкара 28 гола в 22 мача за австрийския тим този сезон и шест гола в Шампионската лига. /БГНЕС