Нападателят на Ред Бул Залцбург Арлинг Холанд говори за информациите, че може да последва негов трансфер в английския Манчестър Юнайтед. 19-годишният стрелец охарактеризира спекулациите като „скучни” пред австрийските медии.

Норвежкият национал се утвърждава полека-лека на футболната сцена, след като заби три гола за едно полувреме в мача на Залцбург срещу Генк (6:2), а също така вкара и гол при визитата на отбора си срещу Ливърпул в ШЛ.

„Вниманието на медиите към мен сега е голямо, но на мен това напрежение ми харесва. Клубът се защитава много добре от тези неща и се надявам, че това ще продължи, защото може да стане трудно за мен. Ще опитаме да се защитим. Скучни са ми тези информации и по десетобалната скала, то при мен незаинтересоваността е 9,9”, контрира Юнайтед младият нападател.

Медиите побързаха да изпратят Холанд и в Ювентус, който също иска да вземе нападателя през следващото лято. Вкарвайки на Ливърпул, синът на Алф-Инге Холанд, тръгна по стъпките на баща си, който също има попадение срещу английския гранд. През този сезон Холанд има 15 гола в 11-те си мача за австрийския хегемон.