По време на летния трансферен прозорец, мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще се опита да нанесе сериозен удар по два от отборите, които основни конкуренти на „червените дяволи“ във Висшата лига – Челси и Тотнъм. Специалния иска да подсили състава си с Уилиан и Тоби Алдервейрелд, твърди „Yahoo Sports“.

Моуриньо не крие желанието си да има Уилиан в своя състав. Португалецът пробва да вземе бразилеца на „Олд Трафорд“ още през миналото лято, но тогава удари на камък. Освен това Специалния имаше и друг основен приоритет, а именно привличането на Пол Погба от Ювентус.

Смята се, че през лятото Моуриньо ще разполага отново с достатъчно финансови средства и този път ще се опита да вземе играчи директно от конкурентите на Манчестър Юнайтед.

Именно Моуриньо привлече Уилиан в Челси през лятото на 2013 година. „Сините“ в последния момент изпревариха Тотнъм за подписа на бразилеца.

Договорът на Алдервейрелд с Тотнъм изтича през лятото на 2018 година, а той все още не го е подновил. Между белгийския футболист и „шпорите“ има сериозни разминавания във финансово естество, тъй като защитникът иска значително по-голяма заплата от предлаганата му.