Треньорът на Милан Винченцо Монтела отговори честно на въпрос дали има вероятност нападателя на отбора М'Байе Нианг да напусне през януари. Наставникът на „росонерите“ призна, че неговият играч действително размишлява над оферти от други отбори.

На Апенините се говори, че Дженоа е предложил на бившия си играч да се завърне. Ако той се съгласи, то в посока „Сан Сиро“ ще потегли Лукас Окампос. В последно време Нианг е много далеч от формата, която показваше през втората половина на миналия сезон и в началото на този. Милан от своя страна вече си осигури услугите на Жерар Деулофеу, с което конкуренцията по крилата се ожесточи още повече.

„Истината е, че момчето – със знанието на клуба – обмисля оферти, които могат да го пратят в друг отбор“, открито сподели Монтела. „Той няма да бъде викан за мачовете на първия тим, за да може спокойно да реши какво да прави. При него нещата винаги са стояли по напълно нормален начин – понякога е сядал на пейката, но никога не е бил ваден от състава.“

„Това, което мога да направя за него, докато е играч на Милан, е да му дам времето за размишление, което той заслужава. Той винаги е бил на линия от самото начало и се опитва да израства, за да може да направлява таланта си по по-добър начин.“

„Както при всеки играч, М'Байе имаше своите върхове и спадове, както и аспекти, които трябва да подобри. Ние опитахме и стигнахме до момент, в който бяхме доволни от резултатите, включително и Нианг. Той стигна до определено ниво, а после спря. Няма да се преструвам, че зная защо се се случи тука, нито пък искам да говоря. Нианг е чувствително момче, нормално момче. Никога не е престъпвал границите. Не ми хареса поведението, което показа при появата си в игра срещу Торино, а той е наясно с това. В миналото правеше повече и той сам би го признал. Ако остане тук, ще опитаме отново. Ако си тръгне – надявам се успее“, допълни Монтела.