Олимпик Марсилия демонстрира сериозна активност на летния трансферен пазар. Френският гранд е много близо да уреди закупуването на белгийския талант Миши Бачуай, след като вече си осигури услугите на Ромен Алесандрини.

„Финикийците“ се подготвят за потенциалната раздяла със своята звезда Матийо Валбуена, който наскоро призна, че преговаря с няколко клуба едновременно. Новият наставник Марсело Биелса обаче търси още варианти в атака и сега се е спрял на 20-годишния белгийски национал.

Бачуай попадна в разширения списък на своя селекционер Марк Вилмотс преди началото на Мондиала, но не успя да попадне в окончателния състав. Въпреки това снажният таран загатна за огромен потенциал, след като вкара 21 гола за Стандард Лиеж през миналия сезон. Само голмайсторът на местния шампионат Хамди Харбауи завърши с повече попадения от него.

За младежкия национал на Белгия марсилци предлагат около 6 милиона евро, които може би ще бъдат достатъчни, за да склонят ръководството на Стандард да се раздели с таланта си.