Десният халф-бек Маурисио Исла ще се завърне в Ювентус след края на сезона, понеже настоящият му тим Олимпик Марсилия не може да изпълни опцията за неговото откупуване.

Французите биха се радвали да задържат чилийския национал, който пристигна под наем при тях преди началото на кампанията заедно с друг играч на „бианконерите“ - Паоло де Челие. В замяна „финикийците“ изпратиха своя полузащитник Марио Лемина в Торино.

Исла изигар 21 мача в Лига 1 дотук, в които вкара 2 гола и даде 1 асистенция. Неговият агент беше категоричен, че клиентът му няма да остане още дълго на „Стад Велодром“. „Марсилия няма да купи неговите права“, каза Фернандо Феличевич. „Въпреки неговото добро представяне клубът е в таково икономическо състояние, заради което не може да си позволи неговата откупна клауза. През юни Маурисио ще се завърне в Ювентус, с който има договор за още един сезон. Колкото до останалото – още е твърде рано да се правят каквито и да било предположения“, каза още Феличевич.

Марсилия може да придобие Исла срещу 9,5 милиона евро, като разполага със същата опция и по отношение на Де Челие. При италианеца сумата е по-малка – 7 милиона евро – но едва ли южняците смятат да се възползват от нея.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS