Ръководството на Олимпик Марсилия е безсилно да спре една от големите си звезди – крилото Андре Аю. Според френските медии ганайският национал, който игра в тазгодишния финал в турнира за Купата на Африканските нации, твърдо е решил да поеме към английската Висша лига.

Вътрешен източник издаде, че клубът безуспешно е пробвал да води преговори за нов договор. „Той е абсолютно прав в очакванията си за по-високо заплащане. Ще продължим дискусиите ни, защото Андре е много важен за нас. Истината обаче е, че няма какво да направим“, предаде информаторът.

25-годишният Аю може да се счита за юноша на Марсилия, където изкарва 2 години в младежката академия преди дебюта си при мъжете през 2007 година. След два сезона под наем последавотелно в Лориен и Арл-Авиньон, той най-накрая се преборва за титулярното място, което запазва безусловно въпреки треньорските промени през годините.

Тъмнокожият техничар неведнъж е хващал окото на различни английски тимове, като най-напорист в последно време е Нюкасъл. През последните 12 месеца „свраките“ на няколко пъти опитваха да го купят, а от съвсем скоро Аю не е безразличен и на Тотнъм.