Манчестър Сити е фаворит за подписа на халфа на Наполи Жоржиньо. Това обяви агентът на футболиста Жоао Сантос. Той отрече появилите се информации, че от Манчестър Юнайтед са изпратили оферта за италианския национал.

"В момента има много слухове, които летят наоколо, но няма нищо официално“, коментира Сантос.

„В момента ситуацията е такава – Жоржиньо има двугодишен договор с Наполи и последната дума е на президента на клуба Аурелио Де Лаурентис“, добави агентът на Жоржиньо.

Според информацията на кореспондента на „La Sexta“ в Манчестър, преди няколко дни е имало среща между Жоао Сантос и спортния директор на „гражданите“ Чики Бегиристайн. Разговорите са завършили успешно.

Жоржиньо е роден в Бразилия, но играе за националния тим на Италия. Той е в Наполи от 2014 г., когато беше закупен от Верона за 9,5 млн. евро.

През миналия сезон 26-годишният халф завърши с най-много подавания от средно на мач в сравнение с всички играчи от топ 5 първенствата на.

"Гражданите" са основен фаворит за подписа на италианския национал, въпреки че към него интерес проявяват всички отбори сред първите шест в Англия.

Цената му ще бъде около 60 милиона евро. 26-годишният футболист има три попадения през този сезон, като едното от тях е именно срещу "гражданите", макар основната му задача да е да прави връзката между защитата и атаката на своя тим.

Жоржиньо е роден в Бразилия, но играе за националния тим на Италия. Той е в Наполи от 2014 г., когато беше закупен от Верона за 9,5 млн. евро.