Десният краен бранител Майка Ричардс изглежда ще се завърне в английската Висша лига. Англичанинът ще премине в Астън Вила, където във вторник трябва да се подложи на медицински прегледи, за да осъществи свободния си трансфер от Манчестър Сити.

През миналия сезон тъмнокожият футболист се подвизава без особен успех в Серия А като преотстъпен във Фиорентина. Под ръководството на Винченцо Монтела 26-годишният играч беше предимно резерва, като треньорът го разкритикува, че не е най-удачният избор при игра с трима в отбрана.

Днес Ричард използва профила си в „Инстаграм“, за да се сбогува с феновете на Манчестър Сити. „Просто искам да благодаря на привържениците на Ман Сити за невероятната подкрепа, която ми оказаха през годините. Дойдох в Сити като 14-годишен и бях част от брилянтен период в историята на клуба – спечелихме първата си шампионска титла след 44 години пауза, взехме ФА Къп, играхме в Шампионската лига. Клубът, мениджърът, служителите, играчите, но преди всичко феновете – всички вие ще имате специално място в сърцето ми. Сити беше семейство за мен и желая само късмет през следващия сезон и идните години“, написа Ричардс.