Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че единственият начин, по който Рома може да отмъкне левия бек Адриано Корея от каталунците, е като плати освобождаващата му клауза на стойност 90 милиона евро.

Италианските медии не спират да пишат, че 31-годишният бразилец е навит да премине при „джалоросите“, където ще може да играе доста по-редовно. Техните сметки относно трансферната сума обаче излязоха криви, тъй като очакваха Барса да се съгласи да го пусне срещу 8 милиона евро.

В испанския футбол обичайната практика е във всеки договор да фигурира освобождаваща клауза, а тази в контракта на Адриано е много далеч от възможностите на Рома.

„Аз се интересувам от всичко, което касае клуба“, коментира Луис Енрике, който изкара една доста противоречива година като наставник на римляните. „Говорих с Педро (който е свързван с Челси и Манчестър Юнайтед – б.р.) и Адриано, но няма да ви кажа каква беше темата на разговора ни.“

„Единственото, което мога да кажа, е, че ако някой напусне, това ще се случи при покриване на освобождаващата му клауза. Естествено, ние ще се съобразим и с желанието на играча, това ще е най-важният фактор“, добави Енрике.