Мениджърът на закъсалия Астън Вила Реми Гард призна, че иска да доведе в отбора си нападателя на Челси Лоик Реми.

Френският наставник ще се опита да договори сделка за преотстъпване на своя сънародник, който е със статут на резерва при „сините“. Бившият треньор на Олимпик Лион има тежка задача да спаси от изпадане бирмингамци, които след 19 изиграни кръга във Висшата лига имат само 8 точки в актива си. Цели 11 пункта стоят между тях и първата позиция над чертата, което вещае много трудна втора половина на сезона.

„Лоик е играч, който познавам добре, определено ще бъде интересен футболист за нашия отбор“, коментира Гард, който е работил с Реми в Лион преди години. Тогава нападателят е правел първите си стъпки във футбола, докато Гард е бил само асистент-треньор.

„Реми е част от футболистите, които ще се опитам да доведа в Астън Вила. Той е специален, защото познава страната и първенството. Имам някои цели, които са на същото ниво, но нямат опит във Висшата лига.“

„Ясно е, че трябва да работя с това, което имам сега, но ако не постигаме много, а можем да доведем футболисти с повече увереност и доста опит, ще ни бъде от полза“, допълни Реми Гард.