Италианските медии усилено твърдят, че Ливърпул е започнал преговори за централния нападател на Милан Марио Балотели. Според тях е напълно възможно англичаните да се сдобият с италианския национал за малко над 14 милиона паунда.

Спекулациите около подобна сделка се засилиха още повече преди снощния мач между двата отбора за Интернешънъл Чемпиънс Къп, в който мърсисайдци триумфираха с 2:0. Поводът за нарастването на слуховете бяха похвалните слова на мениджъра Брендън Роджърс по адрес на Супер Марио.

Вярва се, че агентът на тъмнокожия играч Мино Райола вече е провел разговори с „червените“ относно евентуалната заплата на своя клиент.

Миналия месец изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани заяви, че на 99,9 процента Балотели ще остане в отбора и за новия сезон, но както италианските издания отбелязват, ръководителят често е прибягвал до въпросната цифра точно преди сключването на дадена сделка.

Смята се че основният двигател на сделката е агентът на Балотели. Непосредствено след края на Световното първенство в Бразилия Райола в прав текст заяви, че е допуснал грешка, като е позволил на Балотели да се върне в родината си.