Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съвсем скоро може да се сдобие с качествено попълнение. Не става дума обаче за футболист, а за Андреас Корнмайер или иначе казано – един от фитнес треньорите в Байерн Мюнхен.

Вестник „Гардиън“ твърди, че 41-годишният немец е приел предложението на Клоп да се присъедини към екипа му от следващия сезон. Както е известно, „червените“ освободиха предишния си главен кондиционен специалист Риланд Морганс през миналия месец.

Корнмайер работи в Байерн от 2004 година, като беше повишен да се занимава с първия тим през 2010-а. Оттогава досега той е бил част от щабовете на треньори като Луис ван Гаал, Юп Хайнкес и Хосеп Гуардиола.

Към момента Анди О'Бойл е човекът, който изпълнява същата роля за Ливърпул след раздялата с Морганс, който беше доведен от предишния мениджър Брендън Роджърс.

Корнмайер е популярна фигура в лагера на Байерн, като преди време звездата на тима Томас Мюлер го похвали с репликата, че е успял да го трансформира от „бавен охлюв в бърз охлюв“. Докато работеше в Борусия Дортмунд, Клоп също отчете високите резултати от работата на фитнес треньора, като посочи превъзходното физическо състояние на баварците като една от главните причини за требъла им през сезон 2012/2013.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS