Ръководството на Ливърпул по всичко личи ще възобнови своя интерес към плеймейкъра на РБ Лайпциг Емил Форсберг. Шведският национал преди време попадаше в полезрението на Юрген Клоп и мърсисайдци, но те така и не предприеха нищо конкретно.

Според английските медии ситуацията все още е далеч от отправянето на конкретна оферта, но мениджърът на „червените” силно се замисля за добавянето на още креативност към халфовата линия. Към момента на „Анфийлд” има само двама играчи с подобни характеристики – Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн. И двамата обаче показаха склонност към контузии, което може да се окаже проблем в дългосрочен план.

27-годишният Форсберг е на път да започне своя 5-и сезон в Лайпциг, на който помогна да спечели промоция в Бундеслигата и да се утвърди като един от челниците в германския елит. През сезон 2017/2018 Форсберг беше особено впечатляващ със своите 22 асистенции, като след това и той беше сполетян от няколко тежки травми. Въпреки това препятствие през миналата кампания шведът успя да завърши със 7 гола и 9 асистенции.