Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп възнамерява да се включи с пълни сили в битката за подписа на нападателя Лука Йович. Според „Билд” още през януари „червените” ще опитат да уредят играча, който играе в Айнтрахт Франкфурт под наем от Бенфика.

20-годишният сърбин демонстрира чудовищна форма от началото на кампанията, като има 12 попадения в 15 мача на всички фронтове. По-рано през сезона той вкара 5 гола при 7:1 над Фортуна Дюселдорф, с което стана първият сърбин с подобно постижение в германския елит. Нападателят се отличава както с техника, така и с физическо присъствие и немалко бързина в краката.

Според „Билд” Клоп отдавна е почитател на Йович и харесва агресивния му стил. Проблемът за януарски трансфер касае това как точно ще се развали наемът на играча, който е преотстъпен при „киселата дива” до края на сезона.

Специализираният сайт за трансфери transfermarkt.de оценява Йович на 18 милиона евро. Със сигурност Бенфика ще поиска по-висока сума предвид възрастта и потенциала на сръбския талант.