Ливърпул смята да засили драстично своя интерес към таланта на Пари Сен Жермен Преснел Кимпембе. Според „Калчомеркато“ мърсисайдци планират да отправят конкретна оферта за 21-годишния защитник.

Интересното е, че през лятото французинът беше трансферна цел на друг колос от Висшата лига – Челси. В крайна сметка „сините“ от Лондон решиха да наддават за Давид Луис, когото взеха в последния ден от летния пазарен прозорец.

Кимпембе направи дебют за мъжкия тим на парижани през 2014 година, а оттогава досега има 18 официални мача. Ливърпул няма да бърза с предложение още през януари, а ще изчака края на кампанията. Очевидно „червените“ смятат да се отърват от Мамаду Сако, тъй като бившият играч на ПСЖ се конфронтира сериозно с мениджъра Юрген Клоп през лятото и сега е замразен на пейката.

Кимпембе е още по-интригуващата алтернатива за Ливърпул, тъй като освен в центъра на отбраната, може да действа и като ляв бек. Това е невралгичен пост за английския тим, където по принуда беше върнат да играе халфът Джеймс Милнър.