Ръководството на Ливърпул е отправило оферта от 7 милиона паунда до Реал Мадрид за крилото Лукас Васкес, който в момента играе като преотстъпен в Еспаньол.

23-годишният футболист се представя изключително в испанския шампионат, макар стастистиката му – 2 гола и 4 асистенции в 23 мача – да не е много впечатляваща. По-интересното обаче, че техничарят е създал над 40 ситуации за гол пред своите съотборниц до този момент.

Според британските медиии Реал е поставил своя юноша на тезгяха, а пръв мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс е пристигнал с оферта. Северноирландецът е предложил 7 милиона паунда, докато „белия балет“ търси сума по-близка до 10 милиона.

Не е ясно дали Ливърпул ще увеличи офертата си, но слуховете сочат, че Васкес не би имал нищо против да опита късмета си на „Анфийлд“.

Показателите на Васкес дотук са впечатляващи, а към тях трябва да се прибави, че младокът е най-успешният дрибльор в Еспаньол. Дотук през кампанията той 126 пъти се озовавал в ситуация ек на ек и в 46 от тях е надигравал съперника си.

Това че испанецът е труден за спиране от противниковите бранители личи и по друг показател – Васкес е бил фаулира повече от всеки друг футболист в Ла Лига, цели 76 пъти. По този показател той дори изпреварва звездите на Барселона Лионел Меси (56) и Неймар (63).