Ръководството на Ливърпул получи малко очаквана и доста изкусителна оферта за младия си нападател Олуасей Бабаджите Оджо. 21-годишният играч, който е по-известен като Шей Оджо, може да се озове в изпадналия от елита Уест Бромич Албиън срещу 15 милиона паунда.

По принцип мърсисайдци планираха да пратят за пореден път нападателя под наем в друг тим, където ще може да играе редовно. Оджо прекара цялата лятна подготовка дотук с първия тим, като дори бе сред голмайсторите за „червените” при 4:1 в контролата срещу Манчестър Юнайтед.

По-рано през седмицата мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри, че най-логичната развръзка за Оджо би било преотстъпването му. Сега обаче клубът е изправен под дилема, над която ще помисли в следващите дни.

Уест Бромич настоятелно пита за младока и изявява желание да го привлече за постоянно. От Ливърпул са решили, че ще търсят минимум 15 милиона паунда за Оджо. Не е изключено да се стигне до вариант, в който Уест Бром ще вземе играча под наем сега, а в края на сезона ще бъде длъжен да го откупи срещу фиксирана сума.

През миналия сезон Оджо бе даден под наем във Фулъм, където тежка контузия в рамото го извади от строя за дълго време. След завръщането си нападателят не успя да се пребори с конкуренцията.