В последните седмици Реал Мадрид и Борусия Дортмунд бяха съперници в Шампионската лига, а "жълто-черните" дори успяха да измъкнат първото място в групата за сметка на "белия балет". Извън терена обаче двата отбора са във великолепни отношения, които дори са довели до много любопитна трансферна уговорка.

Според испанският вестник "Марка" "кралете" са постигнали тайна уговорка с Дортмунд. Според нея Дортмунд няма да продава нито един от водещите си футболисти преди първо да съобщят за интереса на Реал Мадрид. По този начин "белия балет" ще има възможността да реагира и да се включи в борбата за дадения футболист.

Реал се изправя срещу проклятията в ШЛ

Въпросната договорка идва главно заради приятелството между клубните босове Флорентино Перес и Райнхард Раубал. Президентът на Борусия Ханс-Йоаким Вацке обаче също често е споделял за добрите взаимоотношения с тима от "Сантяго Бернабеу".

Широко известен е интересът на Реал към голямата звезда на германския гранд Пиер-Емерик Обамеянг. Самият габонец нееднократко е споделял, че единственият клуб, за който би играл след Дортмунд е Реал.

Според "Марка" обаче Реал има интерес и към две от младите звезди на Борусия - Юлиан Вайгъл и Усман Дембеле.

Обамеянг повтори: Обещах на дядо ми, че ще играя в Реал