Воденият от Марсело Биелса Лийдс обяви, че е подписал с национала на Франция до 21 г. Жан Кевин-Аугустин под наем от РБ Лайпциг до края на сезона.

Нападателят, който прекара първата половина от кампанията под наем в Монако, е третата покупка на Лийдс по време на януарския трансферен прозорец след тези на вратаря Елиа Каприле от Киево и крилото Ян Поведа от Манчестър Сити. Клубът от Чемпиъншип има опцията да закупи за постоянно 22-годишния футболист след изтичането на престоя му под наем.

„С голямо удовлетворение Лийдс обявява привличането на Жан Кевин-Аугустин. Нападателят се присъединява към „белите“ първоначално под наем до края на сезона от РБ Лайпциг“, се казва в изявление на официалния сайт.

Бившият играч на Пари Сен Жермен отбеляза 20 гола в 67 мача във всички турнира за тима от Бундеслигата, преди да се завърне под наем в Монако в началото на сезона. Лийдс, в търсене на нов нападател, след като престоят под наем на Еди Нкетя бе съкратен от Арсенал и той се завърна при „артилеристите“ по-рано този месец, потвърди миналата седмица, че трета оферта е била отхвърлена трета оферта за Че Адамс от Саутхемптън.

Клубът, борещ се да се завърне във Висшата лига за първи път от 2004-та насам, изпитва затруднения в последно време, печелейки само един от последните си седем мача във второто ниво на английския футбол. Въпреки спадът във формата тимът остава втори в таблицата след 28 изиграни срещи, на точка от лидера Уест Бромич Албиън. /БГНЕС