Футболистът на Реал Мадрид Хесе Родригес почти сигурно ще напусне Пари Сен Жермен с отварянето на януарския трансферен прозорец. Вестник „Марка“ дори прогнозира, че юношата на „белия балет“ много бързо ще облече фланелката на елитния испански Лас Палмас.

Не е тайна, че още от самото пристигане на 23-годишния нападател в Париж нещата между него новоназначения треньор Унай Емери не потръгнаха. Хесе сам влоши ситуацията още повече, като още след първите мачове, в които остана на пейката, заяви публично, че не е дошъл, за да бъде резерва.

„Марка“ твърди, че Емери няма търпение да разкара Родригес, тъй като конфликтът помежду им вреди на атмосферата в съблекалнята. В Реал обаче едва ли ще има място за Родригес, който искаше смяна на обстановката именно за да натрупа повече игрови минути, каквито му липсваха на „Сантиаго Бернабеу“.

Точно на това разчитат и в Лас Палмас, където Хесе несъмнено ще е титуляр. Тимът от Канарските острови е една от приятните изненади дотук през кампанията, като играе доста добър футбол и заема 10-ото място с 21 точки. Само четири пункта го делят от топ 6, като в Испания се смята, че следващите мачове и най-вече резултатите в тях ще бъдат ключови за отговора на Хесе.

От ПСЖ все още не дават индикации какъв ще е следващият им ход, като засега испанецът остава част от първия тим.