Двата големи италиански вестника "Гадзета дело Спорт" и "Кориере дело Спорт" разкриха за интерес на Лацио към талантливия халф на Майнц 05 Йоханес Гайс.

21-годишният футболист е основен играч в схемата на немския тим, а от Лацио искат да го привлекат в своите редици. Проблемът обаче е трансферната сума, която предлагат от Лацио. Тя е 8 милиона евро, а от ръководството на Майнц искат поне двойно повече за Гайс, което доведе и до шеги, че за тази сума Лацио може да купи само единия крак на опорния халф.

"Какво искат да правят италианците с един крак?", сподели пред "Билд" мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел.

В сериозен тон обаче Хайдел допълни: "Никога не е имало контакт или предложение от Лацио Рим."

Гайс има договор с Майнц до 2017, а трансферната му сума се оценява на 15 милиона евро. Интерес към него проявява и Борусия Дортмунд, където новият треньор е досегашният наставник на Гайс Томас Тухел.

Агентът на футболиста Бьорн Бецемер обаче заяви, че той не мисли за трансфер, а за предстоящото Европейското първенство за младежи. "Хубаво е, когато клуб като Лацио има интерес, но със сигурност мога да кажа, че нито аз, нито Йоханес сме били в Рим. Неговата концентрация изцяло е върху Европейското първенство за младежи в Чехия."