Ръководството на Интер ще преследва трансферните си цели на всяка цена, дори и това да означава раздяла не само с Матео Ковачич, но също и Фреди Гуарин, Ернанес, Жуан Жезус и Здравко Кузманович.

Дотук „нерадзурите“ договориха трансферите на Жофри Кондогбиа от Монако, който ще струва 40 милиона евро плюс бонуси, Жоао Миранда от Атлетико Мадрид и халфа на Олимпик Марсилия Жанел Имбула, за когото ще се платят 19 милиона.

Тези цифри не включват парите, които трябва да се платят за заплати на триото, от което Кондогбиа ще прибира почти 5 милиона евро на сезон. Сделките вече поставят „нерадзурите“ в не дотам приятна ситуация по отношение на финансовия феърплей, затова са нужни продажби.

Кандидат номер 1 да бъде пожертван е Матео Ковачич, към когото Ливърпул питае нездрав интерес, ала досега не покрива цената му от 25 милиона паунда.

Сметките на „Гадзета дело спорт“ показват, че само раздялата с хърватина няма да бъде достатъчна, а трябва да бъдат продадени поне още двама. Фреди Гуарин може да се окаже единият от тях, като Фенербахче и Галатасарай имат апетити към колумбиеца. Здравко Кузманович от своя страна попада в полезрението на Уотфорд и Уест Хем, а Ернанес и Жуан Жезус също могат да видят изхода на „Джузепе Меаца“.