Днес ФК “Торино” Италия /клуб в Серия “А” от Италианското първенство/ и ФК “Звезденбург”Бургас официално обявиха трансфера на младият играч Борислав Пенков, роден 2008г.

Следейки цялостното представяне на всички играчи от клуба , Директора на ФК “Звезденбург” Петър Алексиев взе решение да води преговори за изпращане на проби в Торино , Италия именно за този играч. Със съдействието на мениджъра Пламен Пейчев Боби бе изпратен на проби във ФК “Торино”  Италия . Пробите протекоха на два етапа за по една седмица през септември и декември 2023г.

Борислав Пенков в Торино

Отличното представяне на Боби пред редица от скаути , треньори и лично директора на академията на ФК Торино г-н Руджеро Лудерняни , доведе до днешния успех : младият играч е категорично одобрен за трансфер и договора вече е факт.

Интересна подробност от бащата на играча е , че първите години на своето развитие Боби е започнал в школата на ДФК Звездичка - Бургас , след което преминава през школата на ФК Черноморец Бургас откъдето след смяна на треньорите е обявен за ненужен, за да се озове в  редиците на ФК Звезденбург -Бургас. Именно с екипа на “Рицарите” - какъвто е прякора  на бургаския клуб играе през следващите 3 сезона в Елитните групи на България U15 и U16.

Борислав Пенков в Торино

Той бе проекто-национал,  а сега мечтае да има възможност да се пребори за титулярно място в националния отбор на България.

“Никога не съм се съмнявал в успеха на Боби . Вярвам , че успяхме да го подготвим за това високо ниво и скоро всички ще се уверят в това. В нашата школа има много таланти , на които също ще дадем шанс и възможност за изява зад граница. Ръководството вече е провело редица срещи с чуждестранни отбори , които вече следят голяма част от играчите ни в  Елитните отбори .

Борислав Пенков в Торино

Очакваме след изиграването на сезона и други играчи от клуба да последват стъпките на Боби . “ сподели Петър Алексиев Директор на ФК “Звезденбург” след стажа му в ФК “Торино” .

“Благодарен съм на моя клуб , Петър Алексиев  и треньорите , с които съм работил за това , че повярваха в мен и ми дадоха възможност да изляза да играя в голям клуб в чужбина . Тук в Италия е страхотно има всички мечтани условия за един млад играч. Ще дам всичко от себе си да се докажа в Торино и винаги ще бъда готов да се върна да играя за България , това е моята мечта!

Моето послание към младите футболисти от Бургас е : Вярвайте в своите възможности и тези на Звезденбург , защото треньорите и ръководството на клуба знаят какво правят. Пожелавам Ви успех и само Звезда!“ завърши Борислав Пенков.

Борислав Пенков в Торино