Вердер Бремен остава без своя капитан. Макс Крузе няма да поднови договора си, котйо изчита в края на сезона. Това обявиха от клуба, след като Крузе им е обявил намеренията си.

"Винаги сме подчертавали, че искаме да продължим работата си с Макс. Той обаче реши, че след три години иска да потърси ново предизвикателство", заяви спортният директор на клуба Франк Бауман. Все още не е ясно къде Крузе ще продължи кариерата си, но интерес към него не липсва.

Крузе пристигна в Бремен през лятото на 2016-а от Волфсбург. С 32 гола в 84 мача нападателят има голяма заслужа, че Вердер запази елитния си статут в последните две години, а сега се бори за място в евротурнирите.

От Вердер настояха пред Крузе да обяви намеренията си, за да могат да потърсят от по-рано негов заместник. "Заради това днес обявих на клуба, че няма да подновя моя изтичащ договор", написа във Facebook Крузе.

Неговият последен мач за тима бе преди две седмици, равенството 2:2 с Борусия Дортмунд. Заради контузия в бедрото той ще пропусне последния двубой за сезона срещу РБ Лайпциг.

"С огромна радост играх за клуба в последните три години и с гордост водех отбора като капитан, за мен това винаги ще остане скъпоценен спомен."

"За мен е време да си тръгна. Правя го горд и доволен, и изпълнен с благодарност", допълни Крузе.