Калъм Чеймбърс официално стана играч на Арсенал, след като премина от Саутхемптън с дългосрочен договор за неназована сума, информираха „топчиите“ на своя сайт.

19-годишният футболист дебютира в Премиършип през миналия сезон и изигра 22 мача в шампионата. Той е юноша на „светците“, а в първия отбор е от началото на сезон 2012/13.

Чеймбърс започна кариерата си като халф, но през миналия сезон доказа класата си като десен краен бранител, а освен това може да играе и като централен защитник. Той е капитан на юношеския национален отбор на Англия до 19 години.

„Много сме доволни, че Калъм се съгласи да се присъедини към нас. Начинът, по който той се приспособи към Премиършип миналия сезон със Саутхемптън на такава малка възраст показва, че той има невероятни качества. Той има много от качествата, които търсим в млад играч и съм сигурен, че ще се справи добре с нас“, сподели мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Самият футболист също изрази задоволството си от трансфера. „Много съм щастлив да премина в Арсенал. Те са отбор, който харесвам за техния игрови стил и отбор, който е един от топ отборите в Европа от много години. Очаквам с нетърпение да се присъединя към новите си съотборници днес и да започна подготовка за предстоящия сезон.“

„Искам да използвам възможността да благодаря на всички в Саутхемптън за всичко, което направиха за мен и затова, че направиха този трансфер възможен“, допълни Чеймбърс.