Бившият световен шампион по футбол с Италия Мауро Каморанези разкри, че звездата на Барселона Лионел Меси не е бил много далеч да се озове в Ювентус. По думите на аржентинеца с италиански паспорт Фабио Капело почти е довел Меси в Торино през 2005 година.

Интересното, е че след няколко седмици двата отбора ще излязат един срещу друг в четвъртфинален сблъсък в Шампионската лига, което придава още колорит в откровението на Каморанези. От думите му излиза, че Капело се е интересувал от Меси само година след дебюта на петкратния носител на Златната топка в първия тим на Барселона.

Дани Алвеш заби звучен шамар в лицето на Барса

„Фабио Капело вече беше видял потенциала на Лео Меси, докато ние – не“, сподели Каморанези. „Той го идентифицира като футболист, който е много различен от останалите. Каза ни, че един ден той ще стане най-добрият в света. Капело казваше, че трябва да изчакаме Меси наистина да остави своята следа, преди да си мислим да го купуваме. Той беше готов да похарчи много повече от необходимото.“

„По онова време Серия А беше много по-силно първенство, беше най-доброто в света“, добави Каморанези, който обясни, че скандалът „Калчополи“ през 2006 и последвалото изваждане на Юве от елита са объркали плановете по отношение на Меси. „Смятам, че ако Ювентус бе останал в Серия А и привлякъл Меси, щяхме да спечелим Шампионската лига. Нямам съмнения по този въпрос. Вярно е, че може би Меси нямаше да спечели същия брой трофеи при нас, колкото завоюва с Барселона. Но на индивидуално ниво щеше да е печелил същите награди“, добави Каморанези.