Финалистът в Шампионската лига Ювентус продължава с опитите си да привлече Юлиан Дракслер от Шалке 04, пише днес вестник Гадзета дело Спорт.

Генералният директор на Старата госпожа Бепе Марота заяви, че няма намерение да плаща 25-30 милиона евро, каквато е цената на играча според Шалке, въпреки наличието на такива пари в касата.

Той предлага нов начин на плащане, който включва добавянето на бонуси за постижения към основната цена.

Марота е готов да предложи 15 милиона евро базисна цена, платена на куп, а след това да бъдат добавени и бонуси, достигащи 9 милиона евро, които да влязат в касата на германците при определени постижения на играча и на новия му отбор.

"Ние сме се разбрали с представители на играча и там нямаме разногласия. Ако дойде при нас, Дракслер ще получи 5-годишен договор със заплата в размер на 2,7 милиона евро на година. Повече пари на Шалке няма как да дадем, така че може да се смята тази наша оферта за последната“, коментира Бепе Марота.

Преди да изпрати тази оферта Ювентус, спортният директор на „кралскосините“ Хорст Хелдт обяви, че разговорите по този трансфер са прекратени.