Новопривлеченият от Ювентус Симоне Дзадза май няма да получи шанс да се изяви за „бианконерите“ през този сезон. Медиите в Италия излязоха с новината, че бившият ас на Сасуоло е на път да бъде преотстъпен в Уест Хем.

Треньорът на „старата госпожа“ Масимилиано Алегри взе Дзадза за лятната подготовка, но очевидно италианецът е доста по-назад в битката за титулярно място. За него бяха платени 18 милиона евро, но това не е оказало голяма тежест при обмислянето на ситуацията.

Според авторитетния журналист Джанлука Ди Марцио агентът на нападателя се намира в Лондон, за да уговори потенциалното преминаване в Уест Хем. „Чуковете“ предлагат да вземат 24-годишния нападател под наем до края на сезона, като искат и опция за пълното му откупуване.

Решаващо значение за осъществяването на трансфера имат и амбициите на Дзадза да попадне в състава на Италия за Евро 2016, а това трудно ще се случи, ако не играе редовно и търка пейката в Юве. Затова острието иска гаранции от английския клуб относно игровите си минути, преди направи окончателния си избор.