Ръководството на Ювентус смята да изкуши един от големите си врагове – Фиорентина с интересна бартерна сделка. Шампионите на Италия са склонни да предложат Себастиан Джовинко и своя резервен страж Марко Сторари, за да получат вратаря на флорентинци Норберто Нето, който по-рано през месеца обяви, че няма да поднови изтичащия си контракт.

„Виолетовите“ ще се опитат да извлекат максимума от ситуацията, като продадат бразилеца до края на зимния трансферен прозорец. В противен случай Фиорентина няма да получи нищо след края на сезона, когато Нето ще стане свободен агент.

Треньорът на тима Винченцо Монтела не скри разочарованието си от решението на своя футболист и го извади от състава. Тъй като интерсът към Нето е голям, флорентинци очевидно няма да имат трудности да приберат нов играч или пари.

Юве се стреми да изпревари конкуренцията и затова предлага ненужния Себастиан Джовинко, за когото и без това се шуми, че ще премине на „Артемио Франки“, и Сторари, който би спестил на Фиорентина усилията да търси нов страж.